Evenimentele continua. Dupa o saptamana de jazz, a venit randul teatrului la Toamna Oradeana, iar dupa numarul spectatorilor as spune ca, cultura nu a murit. Daca Festivalul Teatrului Scurt abia s-a incheiat, iar oradenii inca mai vin la teatru atunci, pot spune ca mai exista speranta. Cultura poate supravietuii. Aseara la Casa de Cultura, trupa de imporovizatii in frunte cu Mihai Bobonete au sustinut un spectacol de stand-up comedy in fata a 150 de spectatori. In seara asta, la Filarmonica de Stat din Oradea, Horatiu Malaiele vine cu Podu’.
Cu imens umor, Un Neinteles, Un Indragostit si o Artista vor sta la coada in fata mortii, va vor dezvalui fara mila, in cheie caricaturala, propriile drame, tocmai pentru a descoperi Viata. Iubirea, faima, absolutul. Trei laitmotive, sau trei constante ale existentei noastre, ne pun la incercare pofta de ras, timp de o ora, intr-o satira nemiloasa la adresa caracterelor umane.
“Podu’ este o piesa unicat cu o tema nemaiauzita. Marilor nostri nihilisti, celor care condamna dezastrul vietii si nesansa nasterii, Paul Ioachim le propune aceasta solutie de compromis: supravietuirea prin actul sinuciderii. Sa vad un asemenea spectacol as risipi oricand ceva din “picul” vietii.” – Horatiu Malaele, un supravietuitor.
Spectacolul va incepe la ora 20, iar pretul unui bilet este de 20 de lei.
Ziua de maine va continua cu piesa Zaruri si carti, in regia lui Forin Piesrsic Jr., care va aparea alaturi de Petre Fumuru in piesa. Piesa reda dialogul dintre un patron de local (Florin Piersic jr) si angajatul sau (Petre Fumuru). Hazul si savoarea piesei rezulta din relatia celor doua personaje, din constantul si gradat tensionatul lor conflict. Umorul replicilor il cucereste pe spectator din primele minute ale spectacolului. Petre Fumuru interpreteaza excelent rolul angajatului binevoitor, dar greu de cap, un personaj plin de umor, care cucereste prin bunavointa sa exagerata si starneste hohote de ras pana la lacrimi.
Piesa poate fi descrisa drept o lectie de management pentru totii sefii micuti care isi chinuie angajatii imbecili dar optimisti. In cazul de fata, subordonatul nu se da batut.
Umorul replicilor il cucereste pe spectator inca din primele minute ale spectacolului. La intrebarea care este mesajul spectacolului, Florin Piersic jr a raspuns: „Nu-ti bate capul. Nu e genul de piesa de la care spectatorii pleaca frustrati si chinuiti de intrebari existentiale. E o comedie de situatie, cu un dialog scris genial.”
Spectacolul se va juca in data de 5 octombrie la sala Casei de Cultura Oradea, incepand cu ora 20, iar pretul unui bilet este de 20 de lei.
Din fericire partea tehnica si scenografica se rezolva din mers si foarte profesionist multumita unei colaborari excelente cu colectivul de profil al Operei colaborare care dureaza de cativa ani buni si care speram sa reziste in continuare..Au toate sansele sa scape de subcultura de tip manelist care ne agreseaza din toate partile.Cel mai dificil moment? Au toate sansele sa scape de subcultura de tip manelist care ne agreseaza din toate partile..Printre micutele balerine ale Scolii Educa in culise o zaresc pe Cristina Dijmaru solista la Opera Nationala din Bucuresti o tanara care in urma cu cativa ani a incaltat pentru prima oara flexibilii sub privirile coregrafei Jaqueline Bratu. Pentru toti fara exceptie exista castiguri indiscutabile dezvoltarea gustului pentru frumos deschiderea drumului catre cultura autentica intelegerea ideii de concurenta loiala gratie si eleganta in miscari rafinarea comportamentului mai spune Jaqueline Bratu..Inapoi in sala..Imi gasesc repede locul in sala.