Sa iubesc cu T (mare) pe un pod

Toamna Oradeana e in toi. Aseara iubitorii teatrului au avut ocazia sa-l vada pe maistru comediei Horatiu Malaele alaturi de George Ivascu si Meda Victor in spectacolul „Podu”. Piesa este o adaptare dupa „Podul Sinucigasilor”, scrisa de Paul Ioachim. Replicile pline de umor sau tinut lant. Piesa prezinta un Neinteles „Copil al atomului”, interpretat de Malaele, un Metrolog care doreste sa „iubasca cu T mare” – George Ivascu si o artista care isi dorea sa joace „teatru” tot cu „T mare”. Cei trei se intalnesc pe un pod de langa sinele de tren, asteptand acceleratul de la Viena, vrand sa se sinucida. Descoperim drama, Neintelesul, dramaturg al carui opere traduse in hebraica nu sunt apreciate, drama Artistei care inca nu si-a gasit iubirea dar nici rolul vietii si nu in ultimul rand ceea a Indragostitului „metrolog” care a fost parasit de femeia vietii. In final, cand in sfarsit apare trenul cei trei nu isi gasesc curajul sa se sinucida.

Ramas singur, doar in izmene, Neintelesul concluzioneaza spunand: „Înainte să ne despăriţim aş vrea să nu uitaţi că viaţa este totuşi o melodie tristă”. Dat fiind situatia actuala in care se afla tara, cu totii ne vom gasii la un momentdat pe Pod.

Actorii au fost aplaudati in picioare minute in sir, in timp ce Horatiu Malaele a multumit publicului, impartind paine si struguri. Piesa s-a jucat in sala Filarmonicii de Stat Oradea cu casa inchisa.
Iubitorii teatrului vor avea ocazia si azi sa vada o alta piesa, de data asta avandu-l in rolul principal pe Florin Piersic Jr. in sala Casei de Cultura, cu incepere tot de la ora 20. Bilete s-au epuizat asa ca si in seara asta vom avea o sala plina.
aparate foto digitale

Trackbacks

  1. […] Podu’ au mai scris Cipri, Bogdanul, Sebi, Oltea și […]

Speak Your Mind

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.