Privat vs Stat

Am fost nevoit sa imi fac niste analize medicale. Situatia creata a fost urmatoarea: o parte la privati iar cealalta la policlinica de stat. Diferenta e ca de la pamant la cer. Privatii in primul rand sunt mult mai bine echipati, asistentele sunt atente cu tine, iar sala de asteptare este curata, aerisita, confortabila si primitoare. Pe langa asta nu esti nevoit sa astepti cu orele, in cazul in care doctorul este supra solicitat esti programat. Pe da alta parte, policlinica de stat, e exact opusul. Coridoare inguste, prost aerisite, cu acel miros specific spitalelor, ingramadeala, lume disperata care desi sunt bolnavi, cu ultimele lor puteri ar putea sa te calce in picoare pana mori doar ca sa intre la medic inaintea ta. Asistentele sunt indiferente si uita un lucru important:  sa zambeasca.

Nu pricep de ce statul, care ne incaseasa asigurarile luna de luna, nu face ceva pentru inbunatatirea situatiei. Sa nu imi spuna nimeni ca nu sunt bani, e o minciuna, bani sunt insa sunt investiti in tot felul de porcarii. La cate impozite se percept, e inposibil sa nu existe destui bani si pentru sanatate. Bine ca avem in schimb bani de arunct pe tot felul de reclame si spoturi publicitare care iti trag atentia asupra a nu stiu ce lucru banal. Bine ca se gasesc bani pentru a se face tot felul de terenuri de golf sau mai stiu eu ce, dar nu se gasesc pentru modernizarea spitalelor. Bine ca au privatii miliarde de investit in policlinicile lor  si mai au bani si pentru impozite la stat.

Bine ca avem din ce in ce mai multi de someri si pensionari care nu au cum sa produca ceva si din ce in ce mai putina populatie activa. Cu sanatatea la pamant, cu invatamantul varza si cu populatia pasiva care creste din ce in ce mai mult, tara asta o sa fie in buda mult si bine. Asta e Romania mea, o tara plina de someri, pensionari, bolnavi si o clasa muncitoare care traeste cu frica zilei de maine pe un salariu mizer.

aparate foto digitale

Trackbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Sebastian MAZIILU, Moldovan Florin. Moldovan Florin said: RT @designerul: Privat vs Stat: http://bit.ly/93kaOJ via @addthis […]

Speak Your Mind

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.