Power to the people!!!

95% din populatia globului sunt niste idioti care inghit rahatul celor 2% care sunt la conducere (bogatanii), restul de 3% e o clasa pe cale de disparitie (ceea mijlocie). Partea trista e ca si eu ma aflu in cei 95% si realizez acest lucru.
De ce spun asta? Pentru ca asa este. Sa o luam lucrurile in ordine si sa le analizam un pic.
Capitalismul ne invata un lucru: Daca muncim si suntem constinciosi, daca ne urmam visele cu devotament, intr-o buna zi si noi putem fi in cei 2%, adica bogati (BULLSHIT! adica un mare rahat). Niciun bogatan nu vrea ca tu, sarantocule, sa te compari cu el, sau sa fi ca el. El, bogatul, de abureste cu aceste vise doar ca sa poate sa o duca el bine. Cum se face ca, doar clasa muncitoare, noi astea multii avem mereu de suferit? Cum se face ca, noi, majoritatea suntem ceu care raman fara job-uri, fara case, iar ei, scapa mereu cu basmaua curata? Cum se face, ca doar noi, astea care tragem ca prostii resimtim criza, chiar daca nu din cauza noastra s-a declansat, iar ei, au de castigat din asta? Cum se face ca noi, prostimea, muncim mai mult pe bani mai putini, in timp ce ei muncesc mai putin, pe bani mai multi?

Nu pricep! Sa imi explice cineva daca intelege. Cand o sa realizam ca noi, avem adevarata putere, nu ei. Ne plangem ca avem un guvern de cacat, care da legi de cacat. Ei bine, noi suntem de vina, pentru ca noi (chiar daca nu toti) i-am votat. (2% nu e deajuns sa faci un guvern). Ei nu or sa dea niciodata o lege care sa ii dezavantajeze, prosti ar fi. Toate legile sunt facute ca sa ii protejeze pe ei. Cand o sa realizam ca suntem o adevarata forta, cand o sa zicem NU, patronului care ne da afara de la locul de munca, chiar daca ti-ai sacrificat toata viata pentru job? Cand o sa stam neclintiti atunci cand banca, o sa vina sa ne confiste casa, pentru ca nu am mai putut sa acoperim dobanzile pe care le-au tot crescut, desi la inceput ei ti-au spus ca nu exista dobanzi, iar creditul e facut ca sa te ajute? Cand o sa intelegem ca noi suntem cei care putem schimba ceva, iar atata timp cat stam si ii injuram pe la colturi de strada fara sa ne unim, nu o sa se schimbe nimica?

In SUA, o parte din popor a inteles ca adevarata putere e in mana lor, asa ca au facut schimbarea si se vede. Ei au iesit demult din criza. Nemtii au inteles ca nu omul de rand trebuie sa plateasca ci milionarii si au iesit din criza.

De ce state precum Japonia sau Germania, care dupa al doi-lea razboi mondial erau complet distruse acum sunt super puteri? In tarile astea traiesc super oameni? Au trei capete in loc de unu? NU… e posibil din doua motive:  primul motiv e constitutia. Ea este ceea prin care anumite legi protejeaza omul de rand e protejat.

In al doi-lea rand, clasa muncitoare a realizat ca de ei depinde prosperitatea intregii natiuni. Au un cult al muncii pe care noi nu il avem. Statul e stapan peste bunuri si la nevoie poate confisca proprietatile unui patron, daca asta ajuta la bunastarea intregii natiuni, a majoritatii.

E aiurea? Eu zic ca nu… Esti patron, vrei sa prosperi doar tu, in timp ce iti exploatezi angajatii. Ei bine, nenea statul vine si iti da peste bot. Esti mare si tare si nu platesti impozite la stat? Ei bine vine nenea statul si iti confisca averea.

La noi, esti mare patron, cu datorii de miliarde la stat, foarte bine, vine nenea  statul si nu iti face nimic, (cel mai probabil ai o afacere in care e implicat si un parlamentar). In schimb nenea statul si tanti banca o sa vina la tine, muritorul de rand, care nu ai avut de unde sa iti platesti o rata la banca sau impozitul la stat  sau mai stiu eu ce si iti ia toate bunurile aruncandu-te in strada.

La noi nu exista o adevarata protectie sociala, la noi statul nu se ingrijeste de cei care produc cu adevarat. Atunci ma intreb de ce ar trebui sa ma intereseze pe mine de stat? De ce ar trebui sa ii fiu devotat patronului?

Ma intreb cat timp, boul de roman, o sa stea cu ochii beliti la Super Bingo Show sau la Dan Dioconescu care inca o mai cauta pe Elodia? Cand se va trezi unul care sa se duca la parlament si o sa ii dea foc, cand o sa existe unul care o sa ii traga in tapa pe toti nenorociti? Cat timp o sa mai rabde retardatul de roman pana cand o sa isi de-a seama ca nici politia, nici armata, nu il poate oprii?

Suntem o specie de retardati, noi cei care facem parte din cei 95%. Puterea e in mana noastra si nu stim ce sa facem cu ea. E timpul sa ne trezim.

In incheiere, va recomand un documentar. Se numeste: CAPITALISM: A LOVE STORY, produs de Michael Moore. Dupa ce o sa il vedeti o sa intelegeti mai bine ce vreau sa spun.

aparate foto digitale

Comments

  1. Un articol superb … felicitari Sebi … purul adevar … cam la nervi l-ai scris … 😛

Speak Your Mind

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.