Pepa For President

Înainte de toate trebuie să specific un lucru: ea e o colegă de la locul de muncă iar idea cu afișul electoral îmi aparține în totalitate. Totul a pornit de la o glumă care însă are și un sâmbure de seriozitate. Despre ce vorba?

Trăim într-o țară care se dorește a fi una democratică, lucru pe care deseori îl uităm. Fiecare dintre noi are puterea de a schimba ceva dăcă chiar dorește. În comparație cu țări precum Libia sau Bahrein, România garantează prin lege dreptul la libera exprimare. Dacă ești nemulțumit de actualul guvern, poți ieși în stradă și poți protesta. Cu toate astea majoritatea românilor se mulțumesc să huiduie și  să înjurăture guvernul din confortul fotoliului lângă o bere și o pungă de cipsuri. Românul trebuie să înțeleagă că, adevărata putere stă în mâna lui. El poate decide dacă vrea sau nu să schimbe ceva, nimeni nu o poate face în locul lui. Nu e deajuns să ieși în stradă la „dansul pinguinului”. Nu așa se protestează. Nu ești la o nuntă și nici la chef. Începem cu greu un lucru pe care de cele mai multe ori uităm să îl ducem până la capăt. DE CE? Răspunsul poate supăra pe unii: SUNTEM SUPERFICIALI!

Ai dreptul ca simplu cetătean să lupți pentru idealurile tale, atâta timp cât ele respectă legile actuale. Dacă, consideri că ești mai bun ca actualii politicieni ce te ține să nu participi activ la viața politică. E simplu să fi expert cu șapte beri la bord în fața televizorului. Ești oare la fel de expert și atunci când ar trebui să ți un discurs în fața națiunii?

Gândește-te, în ’89 unii au murit pentru ați oferii posibilitatea de-ați exprima liber gândurile. Tu ce faci pentru cei ce vor venii după tine?

 

aparate foto digitale

Comments

  1. Seamana cu Wednesday din familia Adams

  2. @ Geo – intentionat am facut-o asa 🙂

Speak Your Mind

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.