Pe rug cu Wall-e!

E posibil ca in viitorul apropiat, robotii sa preia controlul asupra oamenilor asa cum ne este prezentata de catre filmele americane? Sincer sa fiu nu stiu. Un lucru e cert, in unele privinte, robotii sunt mai inteligenti ca noi oamenii. Pot face calcule complexe mult mai rapid ca oamenii, iar unele domenii (industria auto de ex.) deja au inlocuit forta de munca umana. Mai rapizi, mai precisi si mai ales nu fac greva nici odata. Ei sunt viitorul nostru?

Dumnezeu la creat pe om, omul a creat masina, omul se crede dumnezeu. Intrebare: cam va devenii masina, om?

In filme precum Terminator, masinile sunt cele care duc la distrugerea omenirii. Totusi, cred ca totul pleaca de la om. Omul poate evolua pana la un punc, dupa care inevitabilul are loc. Distrugerea. Robotii vor evolua pana la punctul in care vor devenii constienti de sine.

Se fac deja experimente in care robotii sunt dotati cu neuroni de provenienta biologica. Si va venii si ziua in care un organizm cibernetic, jumate masina jumate om va exista. E bine? e rau ? e evolutie. Ar trebui sa renuntam la tehnologie pana nu e prea tarziu? sau ne este intiparita in ADN-u aceasta sete a cunoasterii care in final ne va duce la distrugere? Cu timplul vom afla, pana atunci sa il ardem pe Wall-e pe rug, pana nu ne recicleaza el pe noi.

aparate foto digitale

Comments

  1. ehh…nu m-ar supara sa fiu stapana unui android shmexy, lol

Speak Your Mind

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.