O alta porcarie made in Romania…

Asigurarile obligatorii la imobile. O mare porcarie. La fel de mare ca si RCA-ul sau Full Casco-ul la masini. De ce spun asta? Din simplul motiv ca asa este. Desi platesti ca un cretin FULL CASCO, in momentul in care ajungi la asigurator, cu dauna totala, acesta iti va achita doar 70% din dauna. La fel se intampla si in cazul RCA-ului, asiguratorul va incerca sa scada valoarea platii, prin diverse metode: ba prin devalorizarea vehicolului, ba prin culpa comuna, etc.

In cazul imobilelor, statul te obliga sa achiti o suma X, chiar daca tu ai platit deja o asigurare. In cazul unei nenorociri, statul nu iti va acoperii intreaga valoare. Nu pot intelege aceste obligativitati, atata timp cat, tu, ca stat nu oferi ceva. Sunt foarte multe situatii in care, oamenii se lupta pentru supravietuire. Acestea ce vor face in cazul in care nu vor achita aceste asigurari? Li-se vor confisca proprietatile? Li-se vor suspenda cartile funciare? Cine hotareste care sunt acele persoane care sunt ajutate de primarii?

O mare porcarie. Toti banii se duc in buzunarul statului in loc sa se duca acolo unde ar fi mai mare nevoie de ei, adica in construirea de apartamente noi, ieftine.  La fel ca si RCA-ul, toti bani se duc numai ei stiu unde, in loc sa se duca  la repararea si construirea de drumuri.

Mereu mi-a creat o repulsie chestia facuta din obligatie. Cica traim intr-un regim democratic. Prin asta inteleg libertatea de a alege si nu impunerea cu forta.

Sunt motociclist, ceea ce inseamna ca pe timpul iernii nu prea circul cu motorul. Totusi statul ma obliga sa imi platesc polita RCA pe minim 6 luni. Ori cum calculez, sunt perioade in care il platesc aiurea. Daca nu platesc, primesc citatie acasa. Nu e normal.

La fel ca si in postul cu pensia, sunt niste bani pe care tu ca cetatean ii platesti aiurea in tramvai, bani de care tu nu vei beneficia niciodata.

aparate foto digitale

Speak Your Mind

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.