Ne schimbam dupa cum bate vantul

Deci, cine zice ca, Antonescu nu e o o „curva” penala, care nu are pic de omare e ori, Geoana (prostanac) ori tampit. Inainte de primul tur de scrutin, il injura de mama focului pe Geoana, in turul doi s-a dat cu el, indemnandu-si alegatorii sa voteze in potriva lui Basescu. Acum ca e iar Base la putere, o da intoarsa. Ma intreb daca mai e sau nu de „bun simt” ceea ce face el? Nu isi bate joc de ceii care au votat doar pentru ca el asa a cerut? Acum ca, sansele la ciolan s-au diminuat, fuge ca un catelus si ii linge „poponetul” lui Base.

Sunt dezgustat. Chiar nu exista unul in tara asta care sa aiba coloana vertebrala? Sa mearga pana in panzele albe urmarindu-si idealurile?

O fi fost frauda, nu zic nu, insa cat sa fraudezi frate sa obtii peste 50% de unul singur? Daca analizam un pic situatia, observam ca: PSD+PC+PNL+UDMR+PNG+PRM+alte nationalitati au fost  cam tot pe acolo un e PD-L -ul de unu singur. In locul acestor partide „capuse” m-as gandi bine pe viitor cu cine sa fac alianta. Dupa parerea mea, Geoana, pe langa propria prostie, a pierdut si datorita celor pe care ii are in spate. Daca contracandidatul lui Base ar fi fost,  cineva de la un alt partid, atunci cu siguranta ar fi castigat detasat. In binecunoscutul stil romanesc, in loc sa existe 2-3 partide mari si puternice, exista 14 mii de partidulete, care nu fac decat sa fragmenteze voturile, in puls, niciun candidat nu a convins. Au existat foarte multi care nu s-au prezentat la vot.

Faptul ca Base a ramas presedinte, dupa mine, nu schimba nimic. Nici daca Geoana ar fi iesit, nu ar fi schimbat nimica. Ceea ce nu intelege, „natangul” de roman, e ca, rolul presedintelui e unul simbolic. Daca ar exista o majoritate puternica, parlamentara si o dorinta de a scoate tara din rahat, acest lucru s-ar putea realiza si fara un presedinte.

In afara de asta, romanul ar trebui sa puna osul la munca (asta daca ar exista locuri de munca si patronii ar platii aceste locuri de munca).  Romanul e o putoare. Daca i-ar pica totul din cer si nu ar trebui sa miste un deget, atunci totul ar fi perfect.  In acelas timp, patronii, daca nu s-ar multumi sa spuna ca e criza si ar incepe sa isi plateasca angajatii, lucrurile s-ar pune in miscare. Bancile ar incepe sa inparta credite cu dobanzi mai mici si transparente, companile care comercializeaza diverse produse de larg consum ar mai scadea din pret, la fel, s-ar pune in miscare rotile ruginite ale economiei.

Din pacate toate aste raman doar niste idei. Realitatea este mult mai sumbra. Viitorul  nu mai e chiar atat de luminos precum o prezinta cei din reclamele de la o anume companie de telefonie mobila.

Noua nu ne ramane decat un singur lucru de facut: sa incercam sa supravietuim si sa traim cu speranta ca, in viata asta o sa avem si noi parte de ceva bun.

aparate foto digitale

Speak Your Mind

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.