Mizeria din jurul nostru

E un post pe care vroiam sa il scriu de mai de mult. Sunt convins ca multi dintre voi (ma refer in special la Oradeni, deoarece nu stiu cum e prin alte orase) ati remarcat acele tablite galbene pe care sunt trecute anumite zile si ore in care soferii sunt sfatuiti sa nu parcheze pe respectivele sectoare de drum, in caz contrar ori li-se ridica vechicolele ori se aleg cu amenzi, deoarece, acel sector de drum urmeaza a fi spalat cu acei “detergenti ecologici”. TAMPENII! Masina trece uda, iar dupa ce se usuca e la fel de mult praf si mizerie.
Ma intreb de ce nu ii amendeaza nimeni pe cei care fac mizerie pe drumurile “curate” ?
Caz concret:
Santierul de la universitate (str. Umbrei cel ce trece pe langa cimitir), drumul ce leaga str. Armatei Romane cu centura ce duce la Real. Nu iti doresti sa treci pe acolo mai ales cand ploua sau dupa ce a plouat. Betonierele aduc tot noroiul si praful de pe santier direct pe drum. Mizerie se intinde in mod special catre centura (pe unde in mod normal umba aceste masini de mare tonaj) dar si in directia Armatei Romane.
E doar un exemplu si la fel ca asta mai sunt n+1 santiere nu numai in Oradea. Traim intr-o tara mizerabila si regret sa o spun asa cum e tara sunt si oamenii.
Ieri am fost cu motocicleta la servici. Am parcat pe Avram Iancu, la 500 de m de centru orasului. Motocicleta la plecare (dupa mai putin de 8 ore) era acoperita de un strat gros de praf. Nu stiu de ce ne agitam si ne panicam cand auzim de norul de cenusa. Cred ca nu acesta e cel mai mare pericol pentru sanatatea noastre, ci praful si mizeria de pe strazi.
Nu stiu ce pazesc politistii comunitari sau cei de la protectia mediului (din cate stiu eu, exista si politia ecologica). Consider ca s-a putea autosesiza in cazul acestor santiere. La fel cum, omul de rand (teoretic) este amendat daca arunca un muc de tigara sau o harite pe strada, la fel sau poate chiar mai mult ar trebui amendati agentii comerciali care aduc toata mizeria pe drumurile publice.
Domnilor, doamnelor, Oradea nu e cosul dumneavoastra de gunoi, chiar daca exista multe gunoaie in el.

aparate foto digitale

Speak Your Mind

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.