La ei DA, la noi BA

Urmaream un reportaj la TV acu’ doua zile. Azi m-am „izbit” de acelas subiect: costul benzinei! Nenea reporterul de la TV, comenta acest subiect sustinut de un grafic. Era harta europei frumos colorata iar pe fiecare tara era trecut un numar. La romani si bulgari, trona cifra 3.

3 e numarul plinurilor pe care un cetatean isi permite intr-o luna. In tari precum Grecia (ingropata si aruncata de unii) trona (si sper ca nu gresesc) numarul 16. Adica, un grec, (puturos cum au fost facuti grecii de Angela Merkel, desi muncesc in medie mai mult ca germanii pe saptaman, insa ce e drept, la fel ca si noi, nu avem tehnologia nemtilor) isi permit 16 plinuri dintr-un salariu mediu. 16!

Cum ziceam ceva mai sus, azi am citit un alt articol. In respectivul articol, individul care il scrise-se, facea o comparatie intre Romania, Belarus si … Venezuela. Daca in Romania, litrul de benzina se apropie de 1,5 euro, cei din Belarus, au litrul la 62 eurocenti. Daca vi se pare putin, atunci va spun ca, Venezuela, are litru de benzina la doar 2 EUROCENTI!!! Adica un plin este facut sub un euro!

Mai are rost sa continui?

 

aparate foto digitale

Comments

  1. Da! Continua… te ascult/citesc! ­čÖé

  2. Lasa, ca noi am dat toate zacamintele de petrol OMV-ului, sa se imbogateasca ei. Noua nu ne trebuie. Avem bani pentru combustibil scump. In 2011, jumatatea din profitul companiei OMV a venit din Romania, compania OMV fiind prezenta in 12 tari.

Speak Your Mind

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.