Intrebari stupide, raspunsuri inteligente

Am urmarit un interviu realizat de Andreea Esca cu fotul presedinte al URSS-ului, Mihail Gorbaciov. Am mai vazut interviuri realizate de

‘”tanti” Esca si pot spune ca erau OK, intrebari puse cu logica. Azi, deziluzie totala, probabil ca a avut emotii sau i s-a impus un set de intrebari, altfel nu imi explic cum a putut pune asemenea intrebari tampite. Iata cateva exemple:

Esca: Dumneavoastra impreuna cu fostul presedinte G. Bush  (tatal) ati decis inlaturarea lui Ceausescu?

Ghici ce raspunde Gorbaciov: NU (DAH, ce surpriza), dupa care omul pe un ton elegant si cu mult bun simt a spus ca a fost dorinta poporului .

Esca: Serviciile secrete din URSS a au fost implicate in revolutia din 89?

Ce raspunde Gorbaciov? NU (DAH, din nou surpriza. Adica, ma intreb cinva din tara asta sau chiar de pe planeta asta se astepta la un alt raspuns?)

Esca:  E adevarat ca Ion Iliescu v-a sunat pentru a cere ajutor armat?

Ghici? Gorbaciov evident ca neaga.

Intrebarile tampite au continuat. Omul a raspuns cu foarte mult bun simt si calm cum era de asteptat. Chiar nu vad rostul interviurilor de asemenea fel. Chiar se asteapta cineva  la alte raspunsuri. Niciun sef de stat (sau fost sef de stat) nu o sa confirme implicarea tarii sale, sau a serviciilor secrete in inlaturarea puteri din alte state; exceptie facand doar Statele Unite. Cred ca poate singura natiune destul de aroganta care sa isi permita inlaturarea unei conduceri fara repercursiuni (Irak-ul de exemplu).

aparate foto digitale

Speak Your Mind

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.