Idiocracy

SAU CE DEBITEAZA UNU, ALTII O PUN IN PRACTICA.

De cand a devenit Kecske (capra) ma scuzati Cseke Attila mare ministru al sanatatii numai tampenii debiteaza. De la coplata serviciilor medicale pana la ultima gaselnita: vanatoarea de bolnavi mai mult sau mai putin fictivi.

O duula (patrula e format din patru) formata din poclitai si doftori vor face vizite la domiciliile asa zisilor bolnavi. Daca bolnavul nu le va deschide usa, duula va completa un proces verbal (cam cum isi imagineaza ca vor putea demonstra ca au fost sau nu la resedinta celui aflat in concediu medical? vor filma sau vor angaja un martor???) dupa care, zilele pe care acesta le va petrece departe de locul de munca, nu i-se vor mai plati. (Corect si nu prea, de ce zic asta?)

Hai sa nu fim rai, in sistemul bugetar e ok zic eu sa se verifice ficare angajat care prefera sa stea acasa si sa fie platit din banii publici.(au fost destule cazuri in care domnii si doamnele directori au stat acasa bine mersi) Nu mi-se pare ok in cazul angajatilor din sectorul privat. Ce treaba are statul ce face angajatul meu? La urma urmei eu ii platesc concediul daca vreau.

O alta nelamurirea a mea este: din ce bani se vor plati acesti vanatori? Intr-o Romanie macinata de criza, in loc sa gasim soluti reale de reducerea cheltuielilor, de relansarea economiei, si nu in ultimul rand de motivarea clasei muncitore, nenii si tanctiile din guvern, iau tot felul de decizii anti-sociale. In felul asta ma intreb cam cat timp o sa inghita ghiolbanul si natangul de roman, toate aceste rahaturile?

Nu am vazut nicio hotarare care sa vina in ajutorul omului de rand. In loc sa arunce in stanga si in dreapta cu miliardele pe care si asa nu le avem, mai bine s-ar gandi la ceva care sa aduca o reala inbunatatire a nivelului de trai.

Sunt somer de aproape 6 luni. In afara de somajul ala de doi lei, statul nu m-a ajutat cu nimica. Daca imi fac firma, eu ca somer, adica, creez locuri de munca, statul ma ajuta cu ceva? Ma scuteste macar in primul an de taxe? NU!

Bon, poate multi vor spune ca nu e treaba statului sa imi caute un loc de munca. Daca e asa, va intreb: de ce afirma nenea Boc, ca romanii nu muncesc. Asa este nu muncesc din mai multe motive:

1. nu avem cultul muncii

2. nu avem locuri de munca

3. nu suntem motivati pe seama volumului de munca depusa. Pai cum sa fi motivat, cand tu ca guvern incerci sa astupi gaurile pe care le-ai creat din cauza incompetentei prin impozitarea pana si a bonurilor de masa.

In felul asta nu te mira tu stat roman, ca, va creste evaziunea.

Dar sa revenim la caprele ma scuzati oile noastre. Nea’ Kecske Cseke daca era asa de mare expert in ale sanatatii nu se indopa si arata acum ca un porc gras. Acum vine si impoziteaza fast-food-urile ? Da el din ce s-a ingrasat asa? Din morcovi si salate ma gandesc. Daca americanii au facut ceva in sistemul de sanatate ai nostri au distrus totul.

Numiti-ma cum vreti, faceti-ma nebun daca vreti, cand va spun ca, tara asta o sa stea in buda asta inca mult si bine. Daca nu facem ceva, daca nu schimbam ceva, nici macar sfarsitul lumii nu o sa il prindem cu restul omenirii, atat de ramasi in urma o sa fim.

aparate foto digitale

Comments

  1. Radu-Mihai says

    Ultima solutie
    Inca o REVOLUTIE!

Speak Your Mind

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.