Drive Test Lexus RX 450h

lexus

O parte din blogarii Oradeani au onorat o invitatie facuta de cei de la Lexus (Clasmotor Oradea). Am testat noul SUV hibrid Lexus 450RX. Pentru cei care nu sunt prea familiari cu aceasta marca trebuie sa va spun, ca e produsul de lux a celor de la Toyota. 450RX propulsat de un motor hibrid, benzina-electric, are un consum mediu in oras de doar, 6L/100km, asta datorita faptului ca, motorul pe benzina, un V6 de 3,5L si aproape 300 de „cai frumosi”, este cuplat doar in momentul accelerarii si/sau in momentul in care depasim 60 km/h. Bateriile masinii se reincarca ori de cate ori franam sau luam piciorul de pe pedala de acceleratie.

Cu un design placut, atat pe exterior cat si prin interior, „monstrul” de aproape 2 tone, are un demaraj liniar, continu, schimarile de viteze facandu-se pe nesimtite. In clipa in care apesi pedala de accelaratie, pana la podea, indiferent de faptul ca stai pe loc sau esti deja in miscare, masina, accelereaza fara nici ceea mai mica ezitare.

lesx

Poti vorbii ore intregi despre RX, despre faptul ca, usile se inchid si se deschid printr-o simpla atingere, cheia putand sta linistit in geanta sau in buzunar, sau despre bordul, multifunctional, despre optiunile de conectibilitate prin bluthoot, despre functile stocate pe un HDD de 10GB, sau pur si simplu despre designul luxuriant, Lexus ramane fara nicio indoiala un produs adresat persoanelor care apreciaza luxul, calitatea si durabilitate, toate inbinate intr-un mic miracol tehnologic.

In timpul sofatului, masina este stabila in curbe, atingand fara sa iti dai seama viteze pentru care, la orice ora iti poti incasa o amenda sau chiar sa iti pierzi carnetul pentru o vreme. Cu toate astea, ignori aceste riscuri si incerci sa savurezi fiecare clipa pe deplin.

Puncte negative? Din punctul meu de vedere, doar, doua:

1. Costul masinii care poate ajunge in formula de baza (care, cu toate astea are toate obtiunile incluse) undeva in jurul sumei de 60.000 euro. Pret care isi merita fiecre banut. Din pacate, dealer-ul nu vinde masina si pe bonuri de masa.

2. Nu am avut posibilitatea sa o testez pentru mai mult timp. As fi fost curios sa vad cum se comporta la un drum mai lung si de preferat cu serpentine.

Una preste alta, noul Lexus RX 450h este o masina superba, o masina care te face sa joci la loto, sau sa te gandesti in cel mai serios mod de a sparge o banca, in speranta ca in felul acesta iti poti achizitiona una.

Poze aveti si la Laurentiu, video la  The FUA, impresia unei domnisoare la Alina, dar si la colegul de condus Monciu.  Eu voi reveni cu mai multe poze si speram si cu fimuletul realizat pe concepte.info.

aparate foto digitale

Comments

  1. Ma bucur mult ca ni s-a dat aceasta sansa. Pentru mine a fost o experienta inedita. E ca si cum ai pleca dinspre Romania inspre occidentalism. Cam asa m-am simtit cand am coborat din KA si am intrat in LEXUS, respectiv cand am coborat din LEXUS si m-am intors in KA. Sau, cu alte cuvinte, de la casuta la vila si invers ­čÖé

    Multumesc pentru linkuire. Sa ne revedem cu bine si cu alte ocazii ­čÖé

  2. Placerea este in totdeauna de partea mea. Sunt convins ca o sa ne mai intalnim.

Trackbacks

  1. […] reprezentatii local pentru Lexus. Poze gasiti la Oradeanul,un film la The FUA si impresii la Sebi,parerea un domnisoare care l-a impresionat pana si pe domnul de la reprezentata si l-a facut se […]

Speak Your Mind

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.