Cu caiacul prin bazin

Am fost la ştrand. Ştrandul în care nu demult a murit un copil. Iniţial era vorba că se va închide pentru şase luni. Nu a fost aşa.

În acelaş bazin (cel cu numărul 5) azi (ieri, joi 8 iunie) doi indivizi ţineau cursuri de caiac (ca să nu zic că se plimbau pentru că puteau). Ce m-a distrat a fost faptul că, deşi joaca cu mingea în bazin e interzis, ba mai mult un copil a fost atenţionat de către salvamarul de serviciu, că nu are voie cu salteau în apă, nimeni nu le-a atras atenția indivizilor cu caiacul. Probil, că pe principiul, caiacul nu e saltea şi nici minge, drept urmare nu are de ce să fie interzis plimbatul printre cei care făceau baie, în viitorul nu atât de îndepărtat, vom avea şi hidrobiciclete, skyjet-uri sau de ce nu şalupe prin bazinele de înot.

I-a salvamarul de unde nu-i

Au trecut pe puţin 10 minute, iar salvamarii, acei indivizi care ar trebui să păzească bazinele, nu erau de găsit. Probabil erau la instructajul de dimineaţă (asta fiind dupa ora 10 cu mult). Într-un târziu au apărut şi ei. Nenii cu caiacele sau plimbat cât sau plimbat după care şi-au luat jucărioarele şi au plecat.

(scuzaţi calitatea filmarii, nu am aifoane sau mai ştiu eu ce foane cu ţâşpe mii de pixseli)

Bazine sunt, apă în ele nu

Că cum ziceam mai sus, bazine sunt da apa din ele lipsește cu desăvârșire. Acum e la mintea prostului, adică mergi la un ştrand pentru ce? Pentru apă? Vrei apă? Ai destulă în Criş! Bazinele sunt făcute pentru a le admira sau pentru a face plajă în ele sau de ce nu, să joci fotbal în ele şi mai nou să te plimbi cu caiacul. Din 8 bazine (cred că nu greşesc) doar 3 erau cu apă. Adevărul e, că nu e rentabil să le umplii. 90% (ca să nu zic mai mult) sunt pensionari care nu plătesc timp de 5 zile din săptămână intrarea, din ce dumnezului vrei să acoperi cheltuielile. Bine mulţi poate îmi vor spune că, banii vin de la primărie.  Cu toate astea, noi, românii aşa înţelegem să facem turism.

 

aparate foto digitale

Comments

  1. E asa e in rromania regulile sunt pentru unii …

Speak Your Mind

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.