Baie printre goange…

Sâmbătă şi duminică am fost la ştrand. Sâmbătă pentru că aşteptam sfărşitul lumii şi mi-am zis că e mai plăcut să o aştept într-un bazin cu apă la soare. Duminică am mers pentru că nu venise sfărşitul şi m-am gândit că e mult mai plăcut să sărbătoresc în apă la soare neterminarea vieţii pe mica noastră planetă. Toate bune şi frumoase până la un punct.

Nu vreau să dau numele ştrandului ca să nu fiu acuzat că îi fac reclama negativă, însă, sunt convins că, condiţiile sunt la fel la ambele ştranduri din administrarea municipalităţii. Am înţeles că s-au investit oareşce sume în reabilitarea bazinelor. Poate nu am fost eu în bazinele potrivite, însă mie mi-se par la fel. Mizerabile. Nu înţeleg de ce nu se pot monta nişte filtre prin care să se cureţe permanent apa, în felul ăsta bazinele nu ar trebui golite „zilnic”.

La fel cum nu înţeleg rolul aşa zişilor salvamari sau al paznicilor, cât timp ei stau mai mult pe terasa din incinta ştrandului. Puradei care sar în apa, lucru de altfel interzis, indivizi care consumă alcool în piscină, sunt doar câteva elemente care m-au făcut să mă gândesc dacă merită să mai merg la ştrand sau să plec, cum fac mulţi orădeni la unguri aşa cum am mai făcut-o şi în anii trecuţi.

În mod ciudat, românaşii noştri se comportă mult mai civilizat în alte ţări, reuşind să oprească apa de fiecare dată când nu o mai folosesc, aruncând mizeria în pubele şi nu la întâmplare cum o fac când sunt în ţară.

Să fim oare atât de indiferenţi cu ţară asta? Se pare că da. Păcat.

aparate foto digitale

Comments

  1. Pai daca te duci la Strandul Felix, dai 25 de lei la intrare, dar macar ai servicii bune. In Municipal e jale! 😀

  2. @ Radu – daca te referi la Apolo uita, data trecuta m-am ales cu o infectie de la ei in banii astea. La Inter nu am mai fost de secolo, iar la Padis, sunt multi. Termalul nu mai stiu in ce situatie e, insa biletul de intrare e tot pe acolo.

Speak Your Mind

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.