America dă chix?

America a atins limita maximă de îndatorare.

Pământul făgăduinței și al tuturor posibilități, cum a fost numită, e într-o budă imensă. La fel ca și copii care nu își cunosc limitele, americanii (marea majoritate) au crezut orbește că economia lor e infailibilă. Se pare că s-au înșelat și nu ar fi pentru prima dată. Să ne aducem aminte actuala criză de unde a pornit.

Ce e de făcut?

Prea multe nu. Ori dau chix și alături de ei vor da chix (din nou) și alte economii, ori vor modifica plafonul de îndatorare și se vor înprumuta din nou. Șansele ca economia să își revină într-un mod miraculor peste noapte e greu de crezut.

Visuri sfărâmate

Urmăream pe HBO un film despre America de dreapta. Un film documentare făcut în timpul campaniei electorale din 2008 (sper că nu greșesc), pre vremea când Obama și McCaine erau în campanie. Imaginile s-au axat în special pe cei care îl susțineau pe McCain. Mulți dintre ei, sudiși cu idei preconcepute, cu un nivem de cultura adeseori sub mediocru, îl acuzau pe cel care în 2009, urma să devină cel de-al 44-lea președinte, că va distruge țara. Tot ei spuneau pe atunci că, Obama e omul arabilor și că ar fi terorist. Să nu uităm că de curând, Obama a ordonat execuția teroristului nr. 1, Osama și tot el a fost cel care a promovat reforma sănătății, reformă care acum se vede amenințată de nouă criză.

Zilele următoare vor fi decisive, totuși, ceva îmi spune că vor ieși și de data asta din rahat, în comparație cu noi, românii.

aparate foto digitale

Speak Your Mind

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.