Am pica la matematica

Pe vremuri, cand tabletele sau telefoanele mobile erau doar o fantezie, eram un mic geniu la matematica. Acele timpuri au trecut si odata cu ele si stiinta mea de matematica. Acum nu sustin ca eram un fel de Pitagora, Euclit sau Gauss, nici decum, eram si eu pe atat de bun pe cat trebuia fara exagerari. Azi mi s-a demonstrat ca toata stiinta aia s-a dus pe apa Sambetei, sau in cazul meu pe apa Crisului Repede. Despre ce e mai exact vorba. Cu totii folosim mai nou calculatorul, cel de la telefonul mobil, cel din computer sau cel de buzunar, in felul asta apelam din ce in ce mai putin la minte. (La mine cel putin e valabila aceasta afirmatie. La ce masii mare sa imi mai omor neuronii cu adunari, inmultiri sau impartiri daca nu e nevoie. Daia are telefonul aceasta aplicatie ca sa o folosim. Pai nu?). Ei bine, un hipermarket, a apelat  la populatie pentru a face inventarul. M-am inscris si eu ca un bun crestin pe care nu il da afara banul din casa si azi la 8 si ceva, direct din pat m-am prezentat la instructaj. Oamenii mi-au bagat sub nas o serie de calculele, inmultiri, adunari, lucruri simple. Le-am calculat cum le-am calculat ca in final gresisem la doua. Din neatentie, din somnolenta din lipsa calculelor zilnice, cine stie, ideea e ca, dupa acest test, mi s-a spus ca nu sunt compativil cu ceea ce cauta ei. Asa ca … iata-ma in fata monitorului facand ce stiu mai bine (sa bat apa-n pio, adica aberez). Draci prieteni, daca stiam ca e nevoie de calcule atat de complicate ca sa numeri un rand de borcane nu ma stresam sa ma trezesc cu noaptea in cap. Dormeam ca omul linistit ca ori cum am avut o noapte de tot ….

Cam asta ar fi pe moment. Va lasa al vostru corigent la matematica, Designerul!

P.S. –  cu cat am mai ramas din scoala? Cat folosim din ceea ce am invatat in scoala? Scoala in ziua de azi mai e buna de ceva? Practica sau Teorie?

aparate foto digitale

Comments

 1. Impersonal dar parere personala :
  Scoala ne invata multa teorie si nu ne lasa sa trecem mai departe pana nu o invatam.
  Pe urma, practica ,,ne omoara” (se face practica in scoala, de ochii lumii, astfel incat atunci cand scapi de scoala, practic esti tamaie, pap si alta gutaperca).
  Intervine pasiunea. Ea ingemaneaza teoria cu practica.
  PS. In legatura cu matematica, ma cer afara cu indigestia elevului care a inghitit si ce nu-i place…
  http://www.gratianlascu.com/2012/01/matematica-aceasta-problema-nerezolvata/#

Speak Your Mind

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.