A merge sau a nu merge? Asta e intrebarea.

Mai avem o zi pana la alegeri. Inca nu sunt convins ca merita sa merg la vot. Indiferent de ce spun unii sau altii, doar pentru ca nu sunt un retardat sau un deficient mintal, sau doar pentru ca nu vreau sa iasa raul mai mare nu cred ca e un motiv foarte bun sa merg sa votez. Toate discutiile, toate dezbaterile de la televizor sau de la radio, toate articolele din ziare nu m-au convins ca, unul sau altul ar fi acel cineva care ar reusi sa scoata aceasta tara din mizeria in care se afla. Indiferent de motivul din care a ajuns Romania aici, vad ca alte tari din jurul nostru au scapat de criza si incet dar sigur revin la o dezvoltare normala. Vad in schimb un lucru care ma ingrijoreaza. Mai marii neamului isi bat joc de noi. Vad indivizi care fac greva cu salarii de 2500 lei in timp ce altii cu salari mult mai mici stau la coada la un mijloc de transport in comun ca sa ajunga la locul lor de munca. Vad manageri care incearca sa isi acopere incompetenta prin concedierea unor angajati care au lucrat de ani buni si care cel mai probabil nu au nici o vina pentru situatia in care a ajuns respectiva companie. Vad oameni care lucreaza din ce in ce mai mult pe bani din ce in ce mai putini. Vad oameni cu privirea atintita in pamant, care au uitat sa zambeasca, au uitat ce inseamna siguranta zilei de maine.

Ma opresc si ma intreb: de ce ar trebui sa merg eu, tu, ori care dintre noi la vot? Care dintre noi poate spune cu mana pe suflet ca, dupa alegerea unui presedinte, tara asta o sa iasa din criza. Somerii o sa isi recapete locurile de munca, leul nu se va mai devaloriza, iar cei care trag din greu o sa aiba in sfarsit un salariu decent? Profesorii or sa isi primeasca salariile?

Cum poti convinge un profesor care este obligat sa isi ia zile libere neplatite in vacanta pe care o are??? Sunt lucruri aberante, intr-o tara aberanta. Si atunci ce e de facut?

Nu stiu. Stiu doar ca in al meu cap e o mare confurie. O intrebare se plimba in ultimul timp prin mintea mea: Sa merg sau sa nu merg?

M-am tot gandit iar daca as merge pe cine as putea vota? Cred ca singurul om care ar merita votul meu este omuletul de la partidul verede. Nu pentru ca ii stiu programul electoral, sau pentru ca as stii ceva despre el. Nu pentru ca sunt convins ca el este acela care ar putea schimba situatia actuala, si mai ales nu pentru ca dintre toti el ar fi acel rau mai mic. Nici de cum. Motivatia ar fi una singura. Reprezinta ceva ce ar merita cu adevarat salvat. Natura, ecosistemul. E singurul lucru care, in momentul de fata chiar merita salvat. Plantele, animalele. Omul e o specie care merita sa dispara. E o specie capabila de mult rau atat fata de sine cat si fata de tot ce inseamna viata pe planeta asta. E o specie egoista si distructiva.

Inca nu stiu ce voi face maine, ramane de vazut… insa voi faceti cu va dicteaza constiinta.

aparate foto digitale

Speak Your Mind

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.