Oradea Noastra

Ieri am facut un mic tur al cladirilor Oradene. Din pacate, au fost si cladiri, monument istoric, in care nu am avut acces. Un exemplu concludent este  – fostul Muzeu al Tarii Crisurilor, cladire restituita Bisericii Catolice, unde din pacate, Episcopul a considerat ca, aceasta cladire nu trebuie vizitata de oricine. Un lucru regretabil mai ales deoarece cladirea a fost si este un punct de referinta al orasului.

Loredana, ghidul nostru, ne-a povestit cate ceva despre majoritatea cladirilor, declarate monument istoric. Din pacate majoritatea cladirilor asteapta reabilitarea.

Teatrul a fost unul din obiectivele pe care le-am asteptat cu nerabdare sa i-l vizitam Pot spune ca, firma care a restaurat cladirea a facut o munca exceptionala, reusind sa readuca sclipirea si eleganta timpurilor de odinioara. Un alt punct de atractie a fost vizitarea turnului Primariei. La 50 de metri inaltime, ai o priveliste cu totul speciala.

Pentru mine, din pacate,  acesta a fost si capul de linie al itinerariului, insa ceilalti au continuat traseul.

Turul a inceput la ora 9.30 si a durat pana pe la ora 17. Traseul a fost urmatorul:

Muzeu (fostul),  Bazilica,  Parc Petofi, Crisul, Policlinica 1, Corso, Teatru, Primarie, Biserica cu Luna, Pasaj Vulturul Negru, Parc 1 Decembrie, Pasarela de la Nuiele (Bridge), Tribunal,  Muzeul Ady, Corso- Lacto Bar.

Seara s-a incheiat cu un cinema in aer liber tot pe Corso.

„Vinovat” de acest eveniment se face Flavius Bunoiu.

.

aparate foto digitale

Trackbacks

  1. […] si de suflet Oradea. Am fost impreuna cu niste bloggeri, mai precis Ioana Stef, Flavius Bunoiu, Designerul, Ursut, Oradeanul, Lilisor, TheFua, Dan Marius si alti oameni care au vrut sa cunoasca Oradea mai […]

  2. […] (Later edit: au mai scris Bogdan Pater şi Designerul) […]

  3. […] detalii au scris deja Cristi, Ioana, Lili, Dani, Ciprian, Andrei, Sebi și Dan așa că vă las cu câteva […]

  4. […] Lilişor, Ciprian, Bogdan Pater, Dani, Sebi, Cristi, Dan, Ioana, […]

Speak Your Mind

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.