O capitala verde

Vreau sa cred ca orasul in care m-am nascut si-n care traiesc si astazi este si va fi o Capitala Verde a Romaniei.

Vreau sa cred ca intr-o zi, ma voi trezi traind intr-o Romanie, in care, verdele este peste tot, nu doar datorita vopselei, ci datorita, parcurilor si gradinilor .

In decursul anilor, am vazut o transformare. Parcurile au devenit mai ingrijite. Malul Crisului a devenit o promenada, pe care te poti plimba, stiind ca intr-o buna zi, copatii plantati iti vor oferi umbra lor.  Au aparut parcuri noi, Cetatea a renascut. Dealul Ciuperca va deveni o oaza de verdeata cu cascade; pistele de biciclisti traverseaza orasul dintr-un capat in altul. Centru orasului urmand sa fie transformat intr-o pietonala, contribuind astfel la eliminarea autoturismelor, acestea fiind inlocuite cu mijloace de transport nepoluante. Devenim cu fiecare zi mai verzi, mai sanatosi.

Mi-ar placea sa pot vota  toate  orasele intrate in competitie, insa de data asta o sa fiu egoist, voi vota pentru Oradea. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine.

aparate foto digitale

Comments

  1. Sunt de acord cu tine, Oradea devine din ce in ce mai verde si asta e bine. Frumos ar fi din partea noastra sa si pastram verdele verde si sa nu-l calcam in picioare; ma refer la iarba din scuarul aflat in mijlocul bulevardului Dacia. Mi-ar placea sa vad mai mult verde intre sinele de tramvai ca acel petic din statia Cantemir.

  2. nu-mi vine sa cred. au pus gazon intre sinele de tramvai?!? foarte tare!

  3. Multumesc pentru sustinerea orasului nostru.
    Sunt mandra ca sunt oradeanca.

Trackbacks

  1. […] Tuborg Romania), in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor. Au mai votat pentru Oradea Sebi, Cristi, Bogdan, Radu, Ciprian, Elena, Dan, Eliza, Dan, Andrei și Cipri. Și am preluat și eu […]

  2. […] scrie despre O capitala verde. El revine si cu, deja obijnuitul, […]

Speak Your Mind

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.